Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jaarlijkse supersessie Nel Amstelveld tot in kleine uurtjes

4 nov - De wekelijkse jazzsessie bij Café Nel op het Amstelveld in Amsterdam bestaat drie jaar en dat wordt, evenals voorgaande jaren, gevierd met een supersessie. Minstens vijftig musici doen op maandag 12 november mee aan de jubileumsessie, vanaf 20.00 uur tot diep in de nacht.


Percussionist Nippy Noya tijdens de Nel-superssie 2011.

Foto © Julia Free.


De wekelijkse, druk bezochte jazzsessies op de maandagavond vinden plaats onder de bezielende leiding van pianist Daan Herweg (onder andere Quincey, Caro Emerald), contrabassist Lucas Dols en gitarist Laurens Priem, beiden verbonden aan Wicked Jazz Sounds. Zij zullen ook de supersessie in goede banen voeren.

De gratis toegankelijke sessies in Nel Amstelveld worden bevolkt door bekende en aanstormende jazzmusici zoals trompettist Teus Nobel die onlangs zijn debuutalbum afleverde, pianist Ruben Hein, slagwerker Haye Jellema, saxofonisten Emiel Wienholts en Ben van Gelder, trombonist Oliver Emmitt en percussionist Nippy Noya. Ook vocalisten komen aan bod. Onder meer zangeres Shirma Rouse en zanger Paul van Kessel traden al eens voor het voetlicht.

Wie er maandag 12 november aan de Nel-supersessie zullen deelnemen blijft nog een verrassing. De sessie begint om 20.00 uur en zal duren tot 05.00 uur in de ochtend. De toegang is gratis.

Zie ook:Impressie van de Nel-supersessie uit 2010.
Met o.a. Teus Nobel, Ruben Hein en Haye Jellema.


© Jazzenzo 2010