Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Edison Jazzism Publieksprijs 2012 voor Bart Wirtz

26 okt - Saxofonist Bart Wirtz heeft de Edison Jazzism Publieksprijs in de wacht gesleept. Dat maakt de Edison Stichting vandaag bekend. Zijn album 'iDreamer'  heeft van het publiek de meeste stemmen gekregen.Bart Wirtz wint Edison Jazzism Publieksprijs 2012.

Foto © Ron Beenen.


Wirtz nam het album onder het Challenge-label op in New York met onder meer trompettist Nicolas Payton, pianist Xavier Davis en drummer Kendrick Scott, lid van de Herbie Hancock band. Op 28 november neemt Bart Wirtz zijn Edison in Eindhoven in ontvangst.

Wirtz versloeg met 53 procent in de laatste stemmingsronde Candy Dulfer met het album 'Crazy' en Wouter Hamel met ' Lohengrin'. 'iDreamer' is Wirtz' tweede soloalbum. Eerder verscheen 'Prologue' in 2009. Daarnaast maakt Wirtz ook deel uit van het Artvark Saxophone Quartet.

Tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World, op woensdag 28 november aanstaande, treedt Bart Wirtz onder begeleiding van het Metropole Orkest op in het Muziekgebouw Eindhoven en is live te beluisteren op Radio 6. De winnares van de Edison Jazz Oeuvreprijs, Dee Dee Bridgewater, komt naar Eindhoven om het beeld in ontvangst te nemen en geeft een optreden van een uur met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Voor de gala-avond in Eindhoven zijn nog kaarten beschikbaar.


© Jazzenzo 2010