Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Concertserie Corrie van Binsbergen in Nijmegen

4 okt - Het Nijmeegse Lindenberg Productiehuis heeft Corrie van Binsbergen voor het nieuwe seizoen tot artist in residence benoemd. Onder de noemer 'Viermaal Van Binsbergen' treedt de gitariste, componiste en bandleider vier keer in verschillende samenstellingen op met onder andere het Brokkenfestival en Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet. Op 11 oktober gaat de serie van start met eBraam.
Viermaal Corrie van Binsbergen in de Lindenberg in Nijmegen.Van Binsbergen woont sinds kort in landelijk Limburg tussen Nijmegen en Venlo aan de Maas. Lindenberg Productiehuis te Nijmegen - alsmede podium Roepaen te Ottersum - maakt daar dankbaar gebruik van. Voor de Lindenberg stelde Van Binsbergen een serie samen getiteld ‘Viermaal Van Binsbergen’. Op het programma staat ook het jaarlijkse Brokkenfestival waarmee ze deze editie in Nijmegen de spits afbijt. 

Daarnaast speelt Van Binsbergen met haar Wisselend Toonkwintet en Toon Tellegen het nieuwe programma ‘Het geluk van de sprinkhaan’ en maakt ze als gitariste eenmalig Michiel Braam’s trio eBraam tot een kwartet. Naast muziek is er ook aandacht voor animatie in een ontmoeting tussen de toptalenten van de Brokkenfabriek met beeldend kunstenares Guusje Kaayk.

Van Binsbergen met eBraam
Op donderdag 11 oktober start Van Binsbergen de serie met het Nijmeegse trio eBraam, waarin Michiel Braam de Wurlitzer heeft vervangen door een Nord Stage Ex, een keyboard dat allerhande elektrische instrumenten zoals Wurlitzer, Rhodes en Hammond in zich heeft.
Braam en Van Binsbergen leveren beiden speelmateriaal aan. Met Pieter Douma op basgitaar en Dirk-Peter Kölsch op drums. Het concert begint om 20.30 uur in de Steigerzaal van het Lindenberg Theater.

Brokkenfestival
Op vrijdag  21 december krijgt het vermaarde Brokkenfestival een preview in Nijmegen, nog voordat het naar het Bimhuis afreist. Een avondvullend programma met de crème de la crème van jazz en improvisatie  in eersterangs of nieuwe bezettingen. Een hoogtepunt deze editie is het gouden jaren tachtig duo Cellotape & Scotchtape van  Ernst Reijseger en Alan ‘Gunga’ Purves. Uniek voor Nijmegen is daarnaast  de première van een nieuw snarentrio met de fameuze celliste Frances-Marie Uitti. De editie wordt afgesloten met de speciale formatie “We were not talking 2”  een antwoord op Zappa’s “Shut up and play your guitar” met onder meer JB Meijers en Yonga Sun. Het festival begint om 20.00 uur in de Lindenbergzaal van het Lindenberg Theater.

Lindenberg Productiehuis
Het Lindenberg Productiehuis ging in 2009 van start en heeft sindsdien verschillende producties gerealiseerd. Het meest recente wapenfeit is het BGUTI-Orchestra van de Nijmeegse bassist Pieter Douma dat onder anderen te zien was op de Nijmeegse Music Meeting en het ToneJazz Festival in Den Bosch.


© Jazzenzo 2010