Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Zapp 4 winnaar Sena Performers Toonzetters Prijs

20 jun - Zapp 4 heeft de Sena Performers Toonzetters Prijs 2012 gewonnen. De prijs, bestemd voor de uitvoerenden van het mooiste programma van het afgelopen jaar, wordt op 23 juni uitgereikt tijdens Toonzetters, een evenement voor Nederlands hedendaags gecomponeerde muziek.Zapp 4.
Foto © Merlijn Doomernik.De jury roemt Zapp 4 om haar toegankelijkheid en veelzijdigheid. 'Een bijna niet te vangen kwartet, dat balanceert op de grens tussen hedendaags gecomponeerd, jazz, geïmproviseerd, klassiek en pop. Zij brengen hun fantasievolle composities vol passie en energie. De vonken spatten er vanaf en er wordt altijd zeer ingenieus geïmproviseerd en vol groove gespeeld. Hierdoor voelen liefhebbers van verschillende muziekstijlen zich bij Zapp 4 thuis en wordt ook een jong publiek bereikt.'

Strijkkwartet Zapp 4 bestaat uit de violisten Jasper le Clercq en Jeffrey Bruinsma, altviolaist Oene van Geel en cellist Emile Visser.

Het komend seizoen presenteert Zapp 4 een eigen concertserie 4 x Zapp 4 waarin zij samenwerken met onder andere Spinvis, Eric Vaarzon Morel en Niti Ranjan Biswas. In een van de vier programma’s presenteren ze eigen arrangementen van stukken van hun favoriete band Radiohead, die in oktober ook op cd verschijnen. Daarnaast is Zapp4 band in residence van het Orlando Festival, Festival Jazz International Rotterdam (2012) en het Storioni Festival (2013).

De Sena Performers Toonzetters Prijs wordt op 23 juni uitgereikt tijdens Toonzetters, een evenement voor Nederlands hedendaags gecomponeerde muziek, in Muziekgebouw aan ’t IJ, als onderdeel van het Holland Festival.


© Jazzenzo 2010