Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Finalisten Dutch Jazz Competition 2012 bekend

15 juni - Na de laatste halve finale van de Dutch Jazz Competition gisteravond in het Bimhuis zijn de finalisten bekend gemaakt. Het zijn Kapok, VinnieVibes, Maarten Hogenhuis Quartet en Sebastiaan van Bavel Trio. Zij strijden op zaterdag 30 juni  in de Lantaren Venster tijdens North Sea Round Town in Rotterdam om het prijzenpakket.Trio Kapok is een van de vier finalisten van de Dutch Jazz Competition 2012. Foto © Eddy Westveer.Drie van de vier finalisten komen uit de halve finale die op 24 mei gehouden werd in de Rotterdamse jazzclub Bird. In totaal deden tien ensembles mee aan de zesde editie van het evenement dat een initiatief is van onder meer North Sea Jazz Festival en de NPS.

Opzet van de competitie is talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden zich jaarlijks te presenteren aan een groot publiek, de pers en de muziekindustrie. Onder andere plaatopname en een optreden op North Sea Jazz 2013 zijn de prijzen.

Naast Beste Groep zijn er ook prijzen te vergeven voor Beste Eigen Compositie en Beste Solist.

Kapok, VinnieVibes, Maarten Hogenhuis Quartet en Sebastiaan van Bavel Trio strijden op zaterdag 30 juni  in de Lantaren Venster tijdens North Sea Round Town in Rotterdam om de hoofdprijs.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010