Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Randy Brecker naar Swingin' Groningen

7 jun - De Amerikaanse trompettist Randy Brecker is een van de publiekstrekkers van het gratis festival Swingin' Groningen dat van 12 tot en met 14 juli gehouden wordt op diverse buitenpodia. Brecker treedt vrijdag op met pianist Mike Del Ferro en een dag later staat hij op de planken met het New York Comes To Groningen Top Ensemble. Ook Madeline Bell doet het Groningse festival aan.Randy Brecker geeft twee concerten tijdens Swingin' Groningen.

Foto © Ron Beenen.


Andere namen op het affiche van Swingin' Groningen zijn onder meer Rob van de Wouw, Electric Barbarian, Chef' Special, Colman Brothers, Susanne Alt, The Jamal Thomas Band met Fred Wesley en Mezzoforte. Martijn Bakhuis alias DJ Meastro - eveneens programmeur van het festival - sluit het festival op zaterdagavond af op het Poeleplein.

Speciaal voor het festival werd de gelegenheidsformatie Groningen Groove Orchestra opgericht, een ensemble dat bestaat uit voornamelijk Groningse muzikanten aangevuld met onder andere Han Bennink, Yuri Honing en rapper Robert Tan.

Het orkest treedt op direct na afloop van de Northern European Jazz Contest. Een muziekwedstrijd tussen de beste studenten van de conservatoria van Aarhus, Kopenhagen, Tallinn, Stockholm, Hamburg en Groningen.


© Jazzenzo 2010