Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazz by Duurstede heeft programma rond en gaat door

29 mei - Lang hing het voortbestaan aan een zijden draadje, maar dankzij meelevende inwoners, een loterij en een fonds dat bereid was bij te springen, wordt op 2 juni alsnog de 20e editie van het gratis toegankelijke festival Jazz by Duurstede gehouden. Het programma is nu ook rond.Yuri Honing met Wired Paradise op Jazz by Duurstede.

Foto © Eric van Nieuwland.


Ook vorig jaar kon het jazzfestival in Wijk bij Duurstede met de hakken over de sloot gehouden worden. Een ludieke sponsoractie - waarbij donateurs inspraak hadden in de programmering - bleek onder meer de redder in nood. Om die reden werd ook dit jaar weer een loterij gehouden.

Ondanks de financiële perikelen wist de organisatie een gedegen programma in elkaar te steken. Verdeeld over zeven podia staat grotendeels hedendaagse jazz geprogrammeerd.

Smaakmakers zijn onder meer Yuri Honing Wired Paradise, Sven Hammond Soul, Marzio Scholten Quartet, Tim Kliphuis Trio, Bongomatik, Trio Gijs Hendriks/Michael Baird/Ernst Glerum, Euro Cinema en Hans Dulfer & Band met DJ Joris.

Jazz by Duurstede wordt gehouden op zaterdag 2 juni vanaf 13.00 uur.


© Jazzenzo 2010