Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Neneh Cherry & The Thing samen op 'The Cherry Thing'

24 mei - De Zweedse zangeres Neneh Cherry en het Scandinavische jazztrio The Thing hebben samen een album opgenomen. 'The Cherry Thing' verschijnt op 18 juni en biedt naast eigen werk ook composities van Ornette Coleman en The Stooges. Op Soundcloud is een voorproefje van het album te beluisteren.
Albumcover Neneh Cherry & The Thing - The Cherry Thing.Zangeres Neneh Cherry was vooral in de jaren negentig populair met internationale hits als 'Buffalo Stance' en '7 seconds', een samenwerking met de Senegalese zanger Youssou N'Dour. Cherry is een stiefdochter van Don Cherry, een Amerikaans free jazz trompettist waarvan op 'The Cherry Thing' ook een nummer te beluisteren valt: 'Golden Heart'.

The Thing - vernoemd naar een stuk van Don Cherry - en Neneh Cherry ontmoeten elkaar voor het eerst in 2010 tijdens een opnamesessie in Londen. Na een gezamenlijk concert in Stockholm in 2011 besloot het trio en de zangeres een album op te nemen.

The Thing, bestaande uit saxofonist Mats Gustafsson, bassist Ingebrigt Håker Flaten en slagwerker Paal Nilssen-Love, laat zich het best omschrijven als een punk jazzband, hedendaags, geïmproviseerd en met een hartstochtelijke intensiteit uitgevoerd.

Op 'The Cherry Thing' staan stukken van Mats Gustaffson, Neneh Cherry, Don Cherry, Ornette Coleman, Suicide, MF Doom, The Stooges en Martina Topley-Bird.

Luister via onderstaande link naar 'Dream Baby Dream', een stuk gecomponeerd door Suicide.


© Jazzenzo 2010