Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Kandidaten Dutch Jazz Competition 2012 bekend

21 mei - Opnieuw zijn tien groepen geselecteerd om deel te nemen aan de Dutch Jazz Competiton. De twee halve finales spelen zich af op 24 mei in het Rotterdamse Bird en op 14 juni in het Bimhuis te Amsterdam. Onder meer Kapok en het Michiel Stekelenburg Quartet nemen deel aan de competitie waarvan de finale op 30 juni wordt gehouden, tijdens North Sea Round Town.Onder meer het kwartet van gitarist Michiel Stekelenburg neemt deel aan de Dutch Jazz Competition 2012.De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie.

De tien deelnemende ensembles werden 'blindfolded' beoordeeld, dus uitsluitend op basis van de ingezonden opnames en zonder informatie over de identiteit van de groepen en musici.

In de eerste halve finale, in Bird op 24 mei, nemen Kapok, Maarten Hogenhuis Quartet, Laura Polence Project, Michiel Stekelenburg Quartet en Sebastiaan van Bavel Trio het tegen elkaar op.

In de tweede halve finale, in Bimhuis op 14 juni, spelen Kentura’s Kitchen, VinnieVibes, Han Litz Group, Larchey Zore and his Cheerful Cheerfuls en Hüseyin Badilli Quintet.

Van de de tien halve finalisten gaan er vier door naar de finale, die op 30 juni in Lantaren Venster gehouden wordt, als onder deel van het North Sea Round Town. De prijs voor Beste Solist Dutch Jazz Competition wordt na de laatste halve finale al bekend gemaakt.

In voorgaande edities wonnen onder meer het Castel/van Damme Quartet, Franz von Chossy Trio, Agog en The Blazin' Quartet.


© Jazzenzo 2010