Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Utrecht bundelt jazzconcerten op nieuwe website

26 apr - Met het wegvallen van het SJU Jazzpodium in 2011 is de jazz uit Utrecht niet verdwenen. De nieuwe website Jazz030 is een initiatief van Vredenburg, Tivoli, Muziekhuis Utrecht en de vereniging U Jazz en biedt een overzicht van alle jazzconcerten, -sessies en -workshops in Utrecht.
Op Jazz030 zijn de jazzconcerten van de betrokken podia terug te vinden. Martijn Buser, Johan Gijssen, Guy van Hulst, Etienne de Smet, Peter Tra en Sytse Wils zijn de programmeurs van de concerten.

SJU Jazzpodium verdween in juni 2011 plotsklaps. Wanbeleid en/of financiële moeilijkheden zouden de oorzaak van het verdwijnen zijn, maar helemaal duidelijk is dat niet. Belangenvereniging U Jazz pakte de draad in eerste instantie weer op door sporadisch concerten en sessies te organiseren. Met de nieuwe website Jazz030 is er weer een duidelijk overzicht van het jazzaanbod in Utrecht.

Jazz030 wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Baraná Wereldjazz Festival
In Rasa gaat vanavond het tweedaagse Baraná Wereldjazz Festival van start. Onder meer Duo Paul Pallesen & Alan Purves, Baraná Quintet & Sanem Kalfa, Michel Godard Trio & Ecoute le Vent, Julia Charkova, Yom & Wang Li en Baraná Elektro Shaman staan op het programma.


© Jazzenzo 2010