Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Toots Thielemans ontvangt huldeboek Toots90

20 apr - In Brussel heeft Toots Thielemans vandaag ter gelegenheid van zijn 90e verjaardag het huldeboek 'Toots90' in ontvangst genomen. 'Toots90' bevat het levensverhaal van de mondharmonicavirtuoos, aangevuld door concertfoto's en beelden uit zijn privéarchief. Ook bevat het boek getuigenissen van onder meer Quincy Jones, Paul Simon en Billy Joel.Toots Thielemans toont in Brussel het huldeboek 'Toots90'.

Foto © Jos L. Knaepen.


Thielemans viert op 29 april zijn 90e verjaardag. Ter gelegenheid daarvan verscheen het overzichtsalbum 'Yesterday & Today' met uniek materiaal, een nieuw album getiteld 'Toots Thielemans European Quartet 90 years', een documentaire op dvd en is er in geboortestad Brussel een overzichtstentoonstelling. Het driemaandelijkse Vlaamse jazzmagazine Jazzmozaïek maakte een speciale editie geheel gewijd aan jazzicoon Toots. Bovendien geeft Thielemans in zijn vaderland tussen 30 april en 18 mei een serie concerten.

'Toots90' is samengesteld door René Steenhorst en Peter De Backer. De meest actuele foto's van de laatste dertig jaar zijn gemaakt door de Belgische jazzfotograaf Jos L. Knaepen, die ook bij de presentatie in Brussel aanwezig was.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010