Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Paul Acket Award 2012 voor Craig Taborn

13 apr - Toetsenist en componist Craig Taborn is winnaar van de Paul Acket Award 2012. Taborn zal de prijs in ontvangst nemen tijdens North Sea Jazz, waar hij op 7 juli optreedt met de formatie PRISM. De Award wordt jaarlijks toegekend aan 'een artiest die meer aandacht verdient voor zijn of haar uitzonderlijke muzikantschap'.Craig Taborn wint Paul Acket Award 2012
Foto © Eddy Westveer.


Volgens de jury is Craig Taborn een van de belangrijkste pianisten van zijn generatie: 'Taborn geeft elke band waarin hij speelt een kwaliteitsimpuls, of het nu op piano is of op keyboards. Volgens Frank van Berkel van Jazz International Rotterdam legt Taborn met zijn spel een verbinding van jazz naar hedendaagse muziek.

De organisatie van North Sea Jazz wil met de Paul Acket Award aandacht geven aan getalenteerde jazzmuzikanten die aan het begin van hun carrière staan. De ‘Artist Deserving Wider Recognition’ ontvangt een trofee en vijfduizend euro. Voorgaande winnaars waren onder meer Arve Hendriksen (2011), Christian Scott, Stefano Bollani, Adam Rogers en  Conrad Herwig.

North Sea Jazz 2012 wordt gehouden op 6, 7 en 8 juli in de Ahoy in Rotterrdam. Het volledige programma wordt op 27 april bekend gemaakt.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010