Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

186 kinderen geven concert op elektrische gitaar

11 apr - Vooruitlopend op het grootste elektrische gitaarfestival van Europa 'Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012' geven 186 kinderen onder toeziend oog van ambassadeur Jan Akkerman op 27 april een concert op de elektrische gitaar. Het ochtendconcert in het Atrium van Muziekgebouw 't IJ vormt de afsluiting van het Amsterdam Electric Educatie Project.


186 kinderen geven onder toeziend oog van ambassadeur Jan Akkerman op 27 april een concert op de elektrische gitaar.De 186 Amsterdamse basisschoolleerlingen die deelnemen aan het Amsterdam Electric Educatie Project krijgen sinds oktober 2011 wekelijks les van docenten van de Dutch School of Music. Jack Pisters, hoofd van de Popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam, ontwikkelde speciaal hiervoor een nieuwe lesmethode.

Op vrijdag 27 april van 11.45 uur tot 12.30 uur vindt het concert plaats in het Atrium van het Muziekgebouw, in samenwerking met het Bimhuis en Muziekgebouw aan ’t IJ.  Het is gratis toegankelijk. De kinderen bezoeken hierna het Conservatorium van Amsterdam in groepsverband. Bijzondere gast bij het concert is gitaaricoon Jan Akkerman, ambassadeur van Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012.

Gitaarhemel
Het Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012 vindt in december plaats. Liefhebbers van jazz tot metal komen elkaar tegen tijdens de meest verrassende crossover concerten. De programmering van het festival staat onder leiding van de gitaristen Wiek Hijmans en Jack Pisters. Voorafgaand aan het festival worden vanaf 14 april maandelijks mini-elektrisch gitaarfestivals georganiseerd in Music Matrix.


© Jazzenzo 2010