Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Rik Mol alias Ryan Ricks hit in Belgiƫ

12 mrt - Onder het pseudoniem Angelo nam Rik Mol in 2009 al eens een duet op met Frans Bauer, nu scoort de trompettist onder de naam Ryan Ricks een hit in België. Deze maand verscheen het gelijknamig debuutalbum van Ryan Ricks bij onze zuiderburen, meteen goed voor een nummer één notering.
Debuutalbum Ryan Ricks hit in België.Waarom Rik Mol voor zijn release in België zijn naam veranderde in Ryan Ricks is ook voor CNR Records - dat het album uitbrengt - een vraag. Evenals de muzikale koerswijziging die Mol, alias Ricks, op zijn nieuwe album doorvoert. Onder de veertien werken op het album bevinden zich titels als Golden Brown, La Vita E Bella, Angels (Robbie Williams), Sweet Dreams Are Made Of This (Eurythmics) en Killing Me Softly (The Fugees).

Mol bracht eerder twee albums uit: What's On Toninght dat in 2008 verscheen bij Challenge, en Funk On Me dat in 2010 verscheen bij Rough Trade Records. De Zeeuwse trompettist volgde onder meer privélessen bij Winton Marsalis.

België vindt 'Ryan Ricks' dé muzikale verrassing van 2012 met de mooiste melodieën op trompet, aldus een promotiefilmpje. Bekijk de video's en oordeel zelf.

Rik Mol introduceert Ryan Ricks
Promotiefilmpje Ryan Ricks (VTM)

 


© Jazzenzo 2010