Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Ook Jef Neve zoekt zijn heil in 'crowdfunding'

12 mrt - De Vlaamse pianist Jef Neve wil voor zijn nieuwe project 'Sons of The New World' een bijbehorende video maken. Voor het ophoesten van de productiekosten roept hij middels het nieuwe fenomeen 'crowdfunding' de hulp van het publiek in. Via een speciale site kunnen mensen tot 5 juni geld doneren om de benodigde 9000 euro bij elkaar te brengen.Jef Neve op zoek naar 9000 euro voor video.

Foto © Jos L. Knaepen.


Het project 'Sons of The New World' dat Neve met zijn trio zal uitvoeren, gaat over een steeds kleinere wereld veroorzaakt door sociale media als Facebook en Twitter. Bovendien wil Neve onze kijk op Europa aan de kaak stellen. 'We moeten af van het idee dat Europa een onneembare fort is: de economische crisis maakt ons kwetsbaar en dat geeft ons de kans om onze waarden en de dingen waarvoor we staan te heroverwegen om zodoende een andere, frisse kijk op de wereld te krijgen', aldus de pianist.

Neve wil de video in Brussel opnemen met onder meer dertig acteurs, dansers en performers.

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren en populair nadat veel culturele subsidies - in Nederland en België - werden gekort of stopgezet.Jef Neve over Sons of The New World
(fundraising)


© Jazzenzo 2010