Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

C-mine Genk Jazz Festival heeft programma rond

6 mrt - Het jaarlijkse C-mine Genk Jazz Festival - ter hoogte van Maastricht - presenteert in april een gevarieerd programma met veel ruimte voor geïmproviseerde muziek uit eigen land alsmede enkele internationale grootheden zoals Tania Maria, Liz Wright, Fly Trio en Monty Alexander. Het jazzfestival wordt gehouden op 13 en 14 april in de voormalige mijngebouwen van Genk.Liz Wright naar C-mine Genk Jazz Festival 2012.

Foto © Jos L. Knaepen.


Het voormalige Motives Festival met de dit jaar in dienst getreden artistiek direkteur Michel Bisceglia is na voorgaande edities die gestoeld waren op elektronica en cross-over, nu op zoek naar 'verfijning'. In de visie van Bisceglia bestaan er geen scheidslijnen tussen genres, artiesten of muzikale smaak. Het programma van 2012 moet daar een blauwdruk voor zijn.

Dat wordt onder meer bewerkstelligd door de aanwezigheid van enkele vooraanstaande namen uit de hedendaagse Belgische jazzscene. Zo treedt saxofonist Bruno Vansina op met vibrafonist Steve Nelson (Dave Holland), presenteert het negenkoppige Muze Jazz Orchestra een Frank Zappa project en speelt het trio van Frank Vaganée met Cyclop Max. Het Belgische kwintet van saxofonist Frank Deruytter treedt aan met gast Peter Erskine. Ook Pascal Schumacher, Mimi Verderame Quintet en het Nederlandse Mirror Conspiracy komen voor op het affiche van C-mine Genk.

Uit het buitenland treden onder meer op Miroslav Vitous, Fly Trio (Mark Turner, Larry Grenadier, Jeff Ballard), Tania Maria, Monty Alexander, Mulatu Astatke, Liz Wright, Sam Amidon Trio, Yuko en de Britse trompettist Matthew Halsall.


© Jazzenzo 2010