Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Antony & The Johnsons met Metropole op Holland Festival

5 mrt - De Engelse zanger Antony geeft met zijn band The Johnsons en het Metropole Orkest op 5 juni een concert in Het Concertgebouw. Het concert is onderdeel van de 65e editie van het Holland Festival dat gehouden wordt van 1 tot en met 28 juni in Amsterdam. De kaartverkoop voor het eenmalige concert van Antony start op donderdag 15 maart.Antony op 5 juni in Concertgebouw.Antony, The Johnsons en het Metropole Orkest zullen putten uit repertoire van de vier bestaande albums, en ook enkele nieuwe ‘verrassingen’ spelen, waaronder het titelnummer van het concert: Cut the World. Antony schreef het voor Robert Wilsons voorstelling The Life and Death of Marina Abramovi?, een productie waarin hij later in het festival optreedt in Koninklijk Theater Carré. Antony’s symfonische concert mét spectaculaire lasershow vindt plaats in het Concertgebouw.

John Cage
Het Holland Festival in Amsterdam wordt op diverse locaties in Amsterdam gehouden en bedient diverse disciplines. Op het gebied van muziek is er onder meer aandacht voor de Amerikaanse avant-gardecomponist John Cage (1912 - 1992). In het weekend van 9 en 10 juni treedt onder meer het New Yorkse ensemble Alarm Will op dat een nieuwe, multimediale productie van John Cages Song Books brengt. Een andere ode betreft Listen to the silence waar stilte en concert samen komen. Het Cage-weekend wordt afgesloten met een uitvoering van Thirty Pieces for Five Orchestras. Voor deze gelegenheid breidt Asko|Schönberg zich uit met conservatoriumstudenten tot een ensemble van 82 musici.

Kaarten voor het Holland Festival zijn al verkrijgbaar. Kaarten voor het eenmalige concert van Antony & The Johnsons met Metropole Orkest zijn verkrijgbaar vanaf 15 maart via de website van het Holland Festival.

Zie ook:Trailer Holland Festival 2012


© Jazzenzo 2010