Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

'Nina Simone (a)live' op 10 mei in première in MC

22 feb - De nieuwe MC theatervoorstelling 'Nina Simone (a)live' gaat op 10 mei in première in het MC Theater in Amsterdam. In de voorstelling, geïnspireerd op het leven van de Amerikaanse jazzangeres, gaan de makers op zoek naar Nina en de Nina in henzelf. Rollen zijn er onder meer voor Sabrina Starke en Hans Dagelet.Sabrina Starke is een van de performers in 'Nina Simone (a)live'.

Foto © Ron Beenen.


De zeven makers/performers gaan op zoek naar het verhaal achter de muziek.  De Amerikaanse zangeres, die als Eunice Waymon ter wereld kwam en als Nina Simone wereldberoemd werd, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Bevlogen, onvoorspelbaar en ongeëvenaard. Simone weigerde gedurende haar leven om aan de verwachtingen en definities van anderen te voldoen, maar dat ging ten koste van haar eigen geluk en dat van haar familie.

De voorstelling wordt gespeeld in een concertsetting zoals Simone eind jaren zestig haar optredens deed. MC koos voor Nina, omdat zij één van de iconen is van deze tijd en een inspiratiebron voor veel kunstenaars. Nina Simone weigerde zich in een hokje te laten plaatsen. Niet alleen door media en platenbazen, maar vooral ook door haar publiek. Het gevecht om haar eigen identiteit op te eisen, niet alleen als zwarte vrouw, maar ook als het soort artiest dat ze was, is herkenbaar en heel actueel.

De rollen worden gespeeld door Sabrina Starke, Hans Dagelet, Gery Mendes, Aisa Winter, Liesbeth Peroti, Alvin Lewism en DJ Lovesupreme.

'Nina Simone (a)live' in het MC Theater (Westergasfabriek) loopt van 8 tot en met 20 mei, de première is op 10 mei. Kaarten á 17, 50 zijn te bestellen via de website van het MC.


© Jazzenzo 2010