Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Nederlandse improvisatoren en Timeart Ensemble bijeen

22 jan - Onder de titel Music Kitchen organiseert Stichting Trytone unieke ontmoetingen met hoogwaardige, avontuurlijke muziek. In deze editie staat de ontmoeting tussen Nederlandse improvisatoren en Timeart mediakunstenaars en musici centraal. Op 2 februari, tijdens het maandelijkse cultuurprogramma TrouwAmsterdam in De Verdieping, treffen zij elkaar op het podium.Onder meer de Franse saxofonist Michel Doneda presenteert zich bij MusicKitchen@Trouw in De Verdieping. Timeart - geïnitieerd door de Keulse musici en mediakunstenaars Matthias Muche en Sven Hahne - bestaat uit een pool van circa dertig musici en mediakunstenaars uit meer dan tien verschillende landen, die in steeds verschillende combinaties samenwerken. Voor Music Kitchen@Trouw hebben zij een zevenkoppig ensemble samengesteld met onder andere de vermaarde Franse saxofonist Michel Doneda. Gedurende drie dagen voorafgaand aan MusicKitchen@Trouw wordt het concept uitgewerkt bij het laboratorium voor elektronische muziekperformance STEIM.

Het Timeart Ensemble neemt het eerste deel van de avond voor zijn rekening. Het tweede deel van 45 minuten bestaat uit het samenwerkingsproject van de leden van Timeart Ensemble en vijf Nederlandse improvisatoren: Anne La Berge, Robert van Heumen, Felicity Provan, Oscar Jan Hoogland en Angel Faraldo.

Daarbij draait het om vrije improvisatie en de ontmoeting tussen akoestisch instrumentarium en elektronica. Bovendien legt het Timeart Ensemble een grote focus op het visueel component.Interview met Anne La Berge en Robert van Heumen
over Music Kitchen@TrouwTimeart Ensemble - Frischzelle Festival 2010


© Jazzenzo 2010