Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

De Nieuwe Liefde presenteert Sessies aan de Kade

21 nov - Het in februari geopende Amsterdamse multidisciplinaire podium De Nieuwe Liefde start op vrijdag 2 december met een tweemaandelijkse sessie. Broer en zus Tjeerd en Trijntje Oosterhuis spelen in elke editie van 'Sessies aan de Kade' een rol. Zij nodigen zowel onbekende musici als gevestigde namen uit. Tijdens de eerste editie treden onder meer Kim Hoorweg, Shirma Rouse, Rolf Delfos en Marius Beets aan.Onder meer gospel en soul-zangeres Nicole Bus treedt op tijdens de eerste editie van Sessies aan de Kade.
Foto © Daniel Cohen.


De bedoeling van Tjeerd en Trijntje Oosterhuis is dat de musici op bijzondere wijze geïntroduceerd en uitgedaagd worden om met elkaar repertoire te vertolken dat gelinkt is aan een thema of de actualiteit. Niet zomaar een potje jammen dus, maar 'een muzikale reis, weergegeven in een intiem en interactief huiskamerconcert waar ruimte is om - zonder concessies - hun diepste, meest persoonlijk muzikale zielenroerselen aan het publiek te tonen', aldus de initiatiefnemers.

Op het programma van de eerste editie staat gospel en soul singer-songriter talent Nicole Bus. Zij presenteerde onlangs haar debuutalbum 'The Heart of the matter' en kende al een succesvol optreden in Paradiso.

De zangeressen Kim Hoorweg en Shirma Rouse (onlangs te gast op het Edison gala in Eindhoven) brengen hun gezamenlijk project Back To The Roots met daarin interpretaties van Ella Fitzgerald en Aretha Franklin, iconen uit de Amerikaanse jazz en soul.

De derde gast is Erwin Hoorweg, toetsenist van The Houdini's. Hij komt met mede-Houdinileden Rolf Delfos en Marius Beets. Zij vertolkten samen met Trijntje Oosterhuis en Nieuw Sinfonietta het programma Billies Blues en namen het album Strange Fruit op met songs van Billie Holiday en George Gershwin.Kim Hoorweg & Shirma Rouse - Lady Be Good


© Jazzenzo 2010