Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

North Sea Jazz zet Joris Roelofs in de spotlights

31 okt - Voor het eerst promoten de zestien leden van de International Jazz Festival Organization onder elkaar jong talent van eigen bodem. North Sea Jazz vertegenwoordigt Nederland en presenteert Joris Roelofs in Cornelia Street Cafe in New York.Joris Roelofs.

Foto © Thomas Huisman.


Bij de International Jazz Festival Organization (IJFO) zijn werelds grootste en meest gerenommeerde jazzfestivals aangesloten. In totaal zestien festivals als North Sea Jazz, Montreux Festival, Gent Jazz Festival, Umbria Jazz, Monterey Jazz Festival en Istanbul Jazz komen meerdere malen per jaar bij elkaar om te overleggen over artiesten/groepen, projecten, ontwikkelingen en samenwerking.

Dit jaar brengen de leden voor het eerst ook talent van eigen bodem naar voren in de vorm van een showcase, gekoppeld aan het IJFO overleg. Nederland en België zijn het eerst aan de beurt: North Sea Jazz brengt met behulp van Buma Cultuur altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs voor het voetlicht en Gent Jazz Festival maakt zich hard voor saxofonist Robin Verheyen.

Op donderdag 3 november treden beide artiesten met hun respectievelijke New Yorkse bands op in Cornelia Street Cafe in New York.


© Jazzenzo 2010