Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bassist Larry Graham voor twee concerten naar Nederland

31 okt - De legendarische bassist Larry Graham geeft in november twee concerten in Nederland. Het voormalig bandlid van Sly and the Family Stone en Prince zijn New Power Generation speelt met zijn Graham Central Station op 14 november in de Oosterpoort in Groningen en op 15 november in Tivoli in Utrecht.Larry Graham tijdens North Sea Jazz 2011.

Foto © Ron Beenen.


Graham
Larry Graham verdiende zijn sporen als bassist en zanger bij Sly & The Family Stone. Zijn pluk- en slagtechniek op de bassnaren definieerde de funksound van de jaren zeventig. Graham zou die aanstekelijke groove in de decennia daarna verder uitventen als frontman van Graham Central Station.

In het midden van de jaren zeventig had Larry Graham tevens een belangrijk aandeel in de carrière van de funk- en soulzangeres Betty Davis, de vrouw van Miles Davis. Met een band die tevens leden van de Tower of Power-blazers en de Pointer Sisters bevatte, gaf Betty Davis drie albums uit.

Graham speelde van 1998 tot en met 2001 in Prince zijn begeleidingsband de New Power Generation, en de jaren daarop nog incidenteel.

Dit jaar ontving Graham een ‘Lifetime Archievement Award’ van het belangrijke tijdschrift Bass Player. Afgelopen jaar trad Graham met zijn Graham Central Station nog op tijdens North Sea Jazz.


© Jazzenzo 2010