Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Metropole Orkest Arrangers Workshop met Kurt Elling

21 okt- Het Metropole Orkest organiseert in 2012 een Arrangers Worksop onder leiding van Vince Mendoza. Deelnemende arrangeurs tussen de 19 en 35 jaar worden uitgenodigd zich aan te melden voor 5 december. De arrangeurs in spé krijgen onder meer de gelegenheid een arrangement te schrijven voor gastvocalist Kurt Elling dat uitgevoerd zal worden op 24 maart 2012 in Lantaren Venster in Rotterdam.De Amerikaanse crooner Kurt Elling.

Foto © Jos L. Knaepen.


De Arrangers Workshop wordt in samenwerking met Codarts, de Rotterdam Jazz Academy, georganiseerd. In totaal worden acht deelnemers toegelaten. Zij gaan van 19 tot en met 24 maart 2012 in Hilversum aan de slag met het Metropole Orkest onder supervisie van componist, arrangeur en orkestleider Vince Mendoza.

Deelnemen aan de workshop is gratis. Kandidaten dienen twee composities in te leveren voor groot ensemble plus een demo met eigen gespeeld werk. Op 18 december worden de kandidaten bekend gemaakt.

Op de laatste dag van de workshop, zaterdag 24 maart, wordt in Lantaren Venster het werk uitgevoerd van de arrangeurs door het Metropole Orkest, inclusief de arrangementen die geschreven zijn voor gastvocalist Kurt Elling.


© Jazzenzo 2010