Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Amersfoort Jazz wil internationaal prominentere rol

9 sep - Edward Dijxhoorn, de nieuwe voorzitter van Stichting Amersfoort Jazz, wil samen met het bestuur het gelijknamige festival internationaal prominent op de kaart zetten. De gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht steunen en ondersteunen de ambitie om Amersfoort de ‘European Capital of Jazz’ te laten worden. Woensdag reist Dijxhoorn af naar Bangkok om deel te nemen aan de Conferentie Bangkok City of Jazz. Tevens staat een audiëntie bij de koning op het programma.Voorzitter Edward Dijxhoorn wil het Amersfoortse jazzfestival internationaal prominent op de kaart zetten.Tijdens de afgelopen editie van Rabobank Amersfoort Jazz hebben delegaties en musici uit Bangkok en Koh Samui kennis gemaakt met Amersfoort en de Nederlandse jazz. De conferentie in Bangkok is in navolging van de conferentie die in mei werd gehouden in Amersfoort. Aldaar is, in samenwerking met Stichting JazzNL de International Jazz Festival Alliance Foundation (IJFAF) opgericht. Deze stichting wil een wereldwijd netwerk van jazzfestivals creëren. 

Het bestuur van Amersfoort Jazz wil het Amersfoortse festival internationaal prominent op de kaart zetten. Dit met de bedoeling de Nederlandse jazz zichtbaar te maken bij buitenlandse jazznetwerken en deze netwerken de gelegenheid te geven zich te verbinden aan de Nederlands jazzscene door het creëren van een platform als de IJFAF.

Na Dijxhoorns bezoek aan Bangkok en de koning reist de nieuwbakken voorzitter door naar Koh Samui om aanwezig te zijn bij de opening van het Samui International Jazz Music Festival alwaar een volledig ‘Dutch Stage’ is opgezet.

Edward Dijxhoorn (1954) volgt Hans Erdmann op, oud directeur van de Rabobank.

Het Rabobank Amersfoort International Jazz Festival wordt jaarlijks gehouden in het tweede weekeinde van mei. Voor 2012 is een vierdaags festival gepland op 10,11,12 en 13 mei.


© Jazzenzo 2010