Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

NTR brengt wekelijks jazzconcerten op Nederland 2

8 sep - In nauwe samenwerking met Radio 6 zendt NTR vanaf zondag 11 september elke zondag in het programma Soul & Jazz fragmenten van concerten uit. De serie, die tot en met 18 december duurt, presenteert bijzonder archiefmateriaal van overleden helden en veel aandacht voor Nederlands soul- en  jazztalent. De reeks start met een concert van Jon Hendricks, Al Jarreau en Kurt Elling, opgenomen tijdens North Sea Jazz 2011.Kurt Elling tijdens North Sea Jazz 2011, in eerste aflevering Soul & Jazz.
Foto © Ron Beenen.


Op 18 september staat Jan Akkermans & Friends op het programma met een gastoptreden van Eric Vloeimans, eveneens opgenomen op North Sea Jazz 2011. Op 25 september wordt een concert van Miles Davis utgezonden, op 2 oktober Wouter Hamel. Daarna volgen nog concerten van onder meer Harmen Fraanje, Ruben Hein en Eric Vloeimans.

Het wekelijkse programma, dat om middernacht begint en 25 minuten duurt, wordt in samenwerking gemaakt met Radio 6. In november en december mogen de luisteraars van de radiozender kiezen uit de beste concerten van het afgelopen North Sea Jazz.Jan Akkerman & Eric Vloeimans
North Sea Jazz 2011


© Jazzenzo 2010