Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Brad Mehldau drie avonden in Bimhuis

7 sep – Brad Mehldau geeft maart volgend jaar drie concerten in het Bimhuis in Amsterdam. Op 22 en 23 maart treedt de Amerikaanse pianist op met zijn trio, en op 24 maart speelt Mehldau solo in het Bimhuis.Brad Mehldau drie achtereenvolgende avonden in Bimhuis.

Foto © Jos Knaepen.


Mehldau treedt zowel solo als in trio op (bestaande uit slagwerker Jeff Ballard en contrabassist Larry Grenadier), maar dat bezoekers van het Bimhuis in maart de gelegenheid krijgen de toonaangevende pianist in beide disciplines aan het werk te zien in drie dagen tijd, is vrij uniek.

Mehldau ontpopt zich gedurende zijn carrière als een veelzijdig artiest. Zo nam hij klassiek werk op met de sopraan Renee Fleming, en recentelijk verscheen het dubbelalbum Love Songs dat hij opnam met zangeres Anne Sofie Von Otter met daarop werk van onder meer Jacques Brel, Joni Mitchel en Lennon en McCartney. Deze maand verschijnt van Mehldau een duo-cd die hij opnam met collega-pianist Kevin Hays.

Op dit moment toert de Amerikaan in duo met saxofonist Joshua Redman met wie hij dit jaar ook op North Sea Jazz te zien was. Daarnaast speelt Mehldau op talloze cd’s in verschillende bezettingen mee, zoals op het recentelijk verschenen ‘Live at Birdland’ met Lee Konitz, Paul Motian en Charlie Haden.

Van eigen hand verscheen onlangs het dubbel solo-album inclusief dvd Live at Marciac. Het laatste wapenfeit van het trio is het dubbelalbum Highway Rider, waarop ook Joshua Redman te horen is.

Voorafgaand aan de concerten van Brad Mehldau solo/trio op 22, 23 en 24 maart 2012 in het Bimhuis, doet het trio op 27 februari ook Brussel aan (Salle Henri Leboeuf).

Kaarten voor de concerten in het Bimhuis zijn nog niet verkrijgbaar. Hou voor de start van de voorverkoop de site van het Bimhuis in de gaten.


© Jazzenzo 2010