Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Gratis Jazz Festival Delft op twintig podia

26 jul - Gratis genieten van meer dan zestig groepen verdeeld over twintig podia, dat kan van 19 tot en met 21 augustus tijdens Jazz Festival Delft. Naast andere genres zoals pop, hip hop, dance en world, zijn de belangrijkste hoofdgasten op het gebied van jazz onder meer Sven Hammond Soul, Ntjam Rosie, CaboCubaJazz, Marzio Scholten Group met Tom Beek in de gelederen en Sinas.Ntjam Rosie naar Jazz Festival Delft.

Foto © Ron Beenen.


Naast de programmering op de podia in straten, cafés en pleinen zijn er tijdens het Jazz Festival Delft ook evenementen zoals ‘Film, Jazz & Picknick’ in het Poptapark. In dit stadspark is er aandacht voor jazz en film. Met een combinatie van live jazz en film brengen de VitoBrothers een hommage aan Miles Davis. Ook is er Jazzity stage, een podium voor en door jongeren georganiseerd, met onder andere de groep Jungle by Night. Ten slotte is er het Junior Jazz Festival met workshops en optredens voor kinderen.

Naast de al genoemde musici komen ook Ruben Hein, Captain Hook, Mathilde Santing, Ronald Snijders, en hiphopper Typhoon - winnaar van de Grote Prijs en Zilveren Harp - naar Jazz Festival Delft, evenals het Franse Agathe Jazz Quartet van de zangeres Agathe Iracema.

 Agathe Iracema - Samba da minha Terra


© Jazzenzo 2010