Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Deurwaarders nemen deel opbrengst The Hague Jazz mee

22 jun - Deurwaarders van Buma/Stemra hebben afgelopen weekeinde een deel van de opbrengst van The Hague Jazz meegenomen. Het festival, dat dit jaar 20.000 bezoekers trok, zou de gebruikelijke voorschotten op vergoedingen voor de componisten niet betaald hebben. Eerder liet de gemeente Den Haag al weten de financiële afwikkeling van The Hague Jazz scherp in de gaten te houden en bij onregelmatigheden de 178.000 euro subsidie van het festival terug te vorderen.Grace Jones opende met haar concert The Hague Jazz 2011.
Foto © Ron Beenen.De deurwaarders van Buma/Stemra hebben drie dagen bij de kassa's gepost. Organisatoren van muziekevenementen met live-optredens betalen een bedrag aan Buma/Stemra als vergoeding voor de componisten. 'Dat vooraf betalen is wel gebruikelijk. De actie was dan ook heel bijzonder', aldus een woordvoerder van Buma/Stemra.

The Hague Jazz werd dit jaar voor de zesde keer gehouden en voor het eerst in voetbalstadion Kyocera, de thuishaven van ADO Den Haag. Onder meer Grace Jones, Danilo Perez, Gino Vannelli, Sheila E, Dr. Lonnie Smith, Bobby Womack en Rachelle Ferrell traden op.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010