Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazzenzo genomineerd voor Jazz Media Award

5 mei – Jazzenzo is samen met Vrije Geluiden, Vera Vingerhoeds, Bert Vuijsje en Jazzflits genomineerd voor de Jazz Media Award 2011. Dat maakte Buma Cultuur vandaag bekend. De Jazz Media Award wordt uitgereikt tijdens de Jazzdag op 24 juni in Rotterdam.

De tweejaarlijkse Jazz Media Award is bedoeld voor de inspanningen van een journalist of organisatie die jazz onder de aandacht brengt van een zo breed mogelijk publiek. In 2007 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Muziekjournalist Amanda Kuyper won de Award, twee jaar later was dat Radio 6.

De commissie voor de Jazz Media Award 2011 bestaat uit oud-winnaars en vertegenwoordigers uit het jazzwerkveld waaronder Robert Soomer (Radio 6), Amanda Kuyper (NRC Handelsblad), Sophie Blussé (Muziek Centrum Nederland), Remco van Eijndhoven (Dox Records) en Alexander Beets (JazzNL). De commissie staat onder leiding van jazzicoon Cees Schrama.

Op dinsdag 7 juni maakt de organisatie de definitieve winnaar bekend. De prijs bestaat uit een gouden speld met diamant, de Blue Note, en een waardecheque van 1.500 euro.

Jazzdag
De Jazzdag is het grootste Nederlandse jazznetwerkevenement voor alle spelers uit de Nederlandse jazzwereld, bestaande uit een conferentie en festivalprogramma. Overdag vindt er een conferentie plaats over de meest uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot jazz. Het festivalprogramma, in de avond, bestaat uit 24 showcases van veelbelovende en getalenteerde jazz artiesten. De Jazzdag vindt plaats in LantarenVenster en Hotel New York. Het showcase programma is gratis toegankelijk. Onder meer Tom Beek, Iman Spaargaren Septet, Jasper Somsen Group en het Amsterdam Jazz Orchestra treden op.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010