Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

John Zorn avondvullend op Jazz Middelheim 2011

3 mrt - Een speciale avond met én rondom John Zorn op de 30e editie van festival Jazz Middelheim. Na zijn optreden op het Vlaamse festival in 2009 met Lou Reed en Laurie Anderson komt de New Yorkse avant garde musicus opnieuw naar Antwerpen. Onder de noemer John Zorn’s Book of Angels worden op 13 augustus vier projecten gepresenteerd met en rondom de muziek van de altsaxofonist, componist, arrangeur en producer, dat Zorn uiteindelijk afsluit met zijn Masada Sextet.John Zorn 13 augustus op Jazz Middelheim.
Foto © Jos L. Knaepen.


Pianist Uri Cane opent de avond met een solo-optreden waarna hij aantreedt met het vrouwelijk vocale kwartet Mycale. Zij interpreteren de songs die Zorn voor hen schreef en vormen ze om tot een mix van folk, wereldmuziek, klezmer en joodse invloeden.

Daarna treedt John Zorn aan als orkestleider van het project Bor Kokhba dat elementen combineert uit de surfmuziek met invloeden uit het Midden-Oosten. De band wordt gevormd door Marc Ribot, Mark Feldman, Erik Friedlander, Greg Cohen, Joey Baron en Cyro Baptista.

Afsluitend treedt Zorn - Artist in Residence van North Sea Jazz 2009 - op met zijn Masada Sextet, dat verder bestaat uit Dave Douglas, Uri Caine, Greg Cohen, Cyro Baptista en Joey Baron.

Jazz Middelheim wordt gehouden van 11 tot en met 14 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen. De kaartverkoop start vrijdag 11 maart. Tickets kosten 35 euro per concertavond, een vierdagenpas kost 115 euro.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010