Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Deloitte Jazz Award 2011 gaat niet door

27 jan - Deloitte, naamgever van de gelijknamige Jazz Award, heeft na negen jaar aan de prijs verbonden te zijn geweest besloten zijn sponsoractiviteiten andere invulling te gaan geven. De Deloitte Jazz Award zal dan ook in 2011 geen doorgang meer vinden.
In 2003 won David Kweksilber (l) van de overige finalisten Harmen Fraanje en Ilja Reijngoud de Deloitte Jazz Award in het bijzijn van de inmiddels overleden slagwerker Elvin Jones.


De Deloitte Jazz Award, in 2002 begonnen als Andersen Jazz Award, is in negen jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse aanmoedigingsprijzen voor jazzmusici. De prijs van 20.000 euro wordt ter beschikking gesteld met als doel een bijdrage te leveren aan de carrière ontwikkeling. In negen jaar tijd wonnen Oene van Geel, David Kweksilber, Joris Roelofs, Stefan Lievestro, Jeffrey Bruinsma, Ben van Gelder, Michal Vanoucek en Kaja Draksler de Deloitte Jazz Award. Laatste winnaar was Ruben Samama in 2010. Daarnaast worden jaarlijks twee stimulansprijzen van 2.500 euro uitgereikt aan de overige finalisten.

De initiatiefnemers van de Jazz Award - Peter Krom, Eline Muller en Jan Menu - zijn voornemens de prijs vanaf 2012 met een nieuwe sponsor en naamgever voort te zetten. Gezocht wordt naar een nieuwe partner.


© Jazzenzo 2010