Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Human Feel - Galore

CD-RECENSIE

Human Feel - Galore
bezetting: Kurt Rosenwinkel; gitaar, stem, Chris Speed; tenorsax, klarinet, Jim Black; drums, elektronica, Andrew D’Angelo; altsax, basklarinet
opgenomen: 1 februari 2006
release: 2007
label: Skirl Records
tracks: 9
tijd: 58.53
website: www.skirlrecords.com
myspace: www.myspace.com/humanfeel
door: Mischa Andriessen

Het blijft een mooi verhaal. Vier jeugdvrienden uit Seattle waarvan er drie de experimentele kant op gingen, terwijl de vierde zich meer op de mainstream oriënteerde, elkaar daarop uit het oog verloren en toen voor iedereen onverwacht weer besloten samen te gaan spelen. Human Feel is de groep van Chris Speed, Jim Black, Andrew D’Angelo en de verloren zoon Kurt Rosenwinkel. Het gemak waarmee laatstgenoemde zich in een voor hem ongewoon genre bewijst, is alvast een reden om naar “Galore” te gaan luisteren.

De cd bestrijkt een breed scala aan stijlen. Van klankexperimenten als “Cat Heaven”  via het lieflijke “Serenade” tot het energieke “Fuss” en het dolgedraaide “After the fact”. Het is inherent aan hun manier van spelen dat Human Feel ook wel eens een minder geslaagd nummer aflevert. De meeste composities weten echter moeiteloos te overtuigen. Energy Music wordt deze stijl wel genoemd. Het is in elk geval muziek die energie vreet om haar te spelen, maar die de luisteraar bergen energie geeft. Extra attractie is de excentrieke, maar fraaie vormgeving die alle releases op Skirl Records kenmerkt. Veel informatie geeft de hoes niet, maar zij is prachtig om naar te kijken.


© Jazzenzo 2010