CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com 
» Edison voor gitaristen Reinier Baas en Bill Frisell

30 mei - Reinier Baas heeft met zijn album 'vs. Princess Discombobulatrix' een Edison in de wacht gesleept. Collega-gitarist Bill Frisell viel met  'When You Wish Upon A Star' in de prijzen. De bekendmaking van de Edison-winnaars gebeurde vandaag, de uitreiking is op 30 juni in Rotterdam. 
» Red Light Jazz Festival op Amsterdamse Wallen

28 mei - De gitaar staat centraal op de vierde editie van het Red Light Jazz Festival dat van 2 tot en met 4 juni gehouden wordt op dertig locaties op en rondom de Amsterdamse Wallen. Onder meer Jan Akkerman en Anton Goudsmit treden op. 
» Utrechtse saxofonist en bandleider Gijs Hendriks overleden

22 mei - Gisteravond overleed op 79-jarige leeftijd de bekende Utrechtse saxofonist, klarinettist, bandleider en componist Gijs Hendriks. Jarenlang vormde hij de spin van het Utrechtse jazzleven en hij stond aan de wieg van het SJU-Huis en de gelijknamige stichting. 
» Sanne Rambags wint Conservatorium Talent Award

21 mei - Sanne Rambags heeft zaterdag de Conservatorium Talent Award in Den Bosch gewonnen. De Brabantse zangeres liet acht mede-finalisten achter zich en streek met de winst een geldbedrag van vijfduizend euro op. 
» Herbie Hancock op nieuw Gronings festival Rockit

17 mei - In Groningen wordt op zaterdag 11 november Rockit gelanceerd. Een nieuw festival dat zich afspeelt op vijf podia van de Oosterpoort en een versmelting van genres en stijlen brengt. Herbie Hancock is een van de hoofdgasten. 
» Talenten strijden om Conservatorium Talent Award

17 mei - In Den Bosch strijden op zaterdag 20 mei negen studenten om de Conservatorium Talent Award. De jaarlijkse competitie is voor het eerst losgekoppeld van festival Jazz in Duketown dat plaats heeft van 2 tot en met 5 juni. 
» Vlaamse podia Warande en Singer gaan samen

15 mei - Vanaf september slaan de Vlaamse (jazz)podia De Warande en De Singer de handen in elkaar. Beide organisaties willen het aanbod van jazzconcerten in de regio Noorderkempen, grenzend aan Noord-Brabant, steviger op de jazzkaart zetten naast de drie grote steden Antwerpen, Brussel en Gent. 
» Programma ZeelandJazz divers en kleurrijk

13 mei - Met bands als Sons of Kemet, het Afrikaanse Orchestre Poly Rythmo de Cotonou en Eric Vloeimans Oliver’s Cinema, BRUUT! en Shirma Rouse biedt de tweede editie van ZeelandJazz een gevarieerd en kleurrijk programma. Het festival vindt plaats tijdens twee achtereenvolgende weekenden in Terneuzen (9 tot en met 11 juni) en Middelburg (16 tot en met 18 juni). 
» Van Morrison en Charles Lloyd naar Jazz Middelheim

9 mei - Jazz Middelheim, het Antwerpse jazzfestival dat gehouden wordt van 3 tot en met 6 augustus heeft zijn programma compleet. Onder meer Van Morrison, Charles Lloyd en Bill Frisell staan op het programma. 
» Programma Music Meeting compleet

9 mei - Het Nijmeegse festival Music Meeting heeft alle namen rond. Met thema-avonden en talloze randactiviteiten wordt Park Brakkenstein van 3 tot en met 5 juni gevuld met muziek uit alle windstreken: van Colombia tot Estland en van Myanmar tot New York. 
» Festival Moers in trek bij Nederlanders

9 mei - Evenals de Belgische festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim trekt ook het Duitse Moers Festival vlakbij Venlo steeds meer Nederlanders. Het festival voor moderne en hedendaagse internationale jazz beleeft van 2 tot en met 5 juni zijn 46e editie met meer dan 25 concerten. 
» Present is Present nieuw improvisatiefestival Amsterdam

7 mei - Amsterdam heeft er met Present is Present een nieuw improvisatiefestival bij. Een achtdaags evenement dat zich afspeelt van 12 tot en met 19 mei op negen locaties en de rijke en diverse hoogtepunten toont van de creatieve muziekscene in de hoofdstad. 
» inJazz presenteert 30 bands aan publiek en belanghebbenden

6 mei - Het jaarlijkse netwerkevenement inJazz in Rotterdam (voorheen Jazzdag) presenteert op 22 en 23 juni dertig bands aan publiek en belanghebbenden. De presentaties vinden in de avond plaats, op de vrijdag worden de traditionele paneldiscussies gehouden. 
» Tien genomineerden voor Edison Jazzism Publieksprijs 2017

5 mei - De tien genomineerden voor de begerenswaardige Edison Jazzism Publieksprijs 2017 zijn bekend. Het zijn wederom albums waarop jazz op verschillende wijze wordt benadert. Stemmen kan vanaf heden tot en met 31 mei. De winnaar wordt tijdens het Edison Gala in Rotterdam op vrijdag 30 juni bekendgemaakt. 
» Genomineerden Edison jazz en world bekend

1 mei - Reinier Baas, Dominic J. Marshall en de band Marutyri zijn genomineerd voor de Edison Jazz Nationaal. Ook in de overige categorieën werden de genomineerden bekendgemaakt. De Edisons worden uitgereikt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, op vrijdag 30 juni tijdens Edison Jazz/World 2017. 

Jurgen Burdorf - Straight Up Guitar

CD-RECENSIE

Jurgen Burdorf - Straight Up Guitar
bezetting: Jurgen Burdorf gitaar; Tico Pierhagen keyboards;
Hugo den Oudsten basgitaar; Leon Klaasse drums
opgenomen: 24 oktober 2016
uitgebracht: 19 maart 2017
label: Burdorf Records
aantal stukken: 10
tijdsduur: 43’37
website: www.jurgenburdorf.nl
door: Ron Holman‘Straight Up Guitar’ is het tweede album van de in Amersfoort woonachtige gitarist Jurgen Burdorf en verschijnt vrij snel na zijn debuutalbum ‘Opening Lines’ uit 2016. Wederom gebruikt Burdorf een heel palet aan stijlen in zijn tien eigen composities. Invloeden uit de jazz, maar ook uit de blues, rock en Oost-Europese folk zijn terug te horen.


Edison voor gitaristen Reinier Baas en Bill Frisell

30 mei - Reinier Baas heeft met zijn album 'vs. Princess Discombobulatrix' een Edison in de wacht gesleept. Collega-gitarist Bill Frisell viel met  'When You Wish Upon A Star' in de prijzen. De bekendmaking van de Edison-winnaars gebeurde vandaag, de uitreiking is op 30 juni in Rotterdam.


BRUUT! – Superjazz

CD-RECENSIE

BRUUT! – Superjazz
bezetting: Maarten Hogenhuis alt- en tenorsaxofoon, Folkert
Oosterbeek Hammond-orgel en mellotron, Thomas Rolff
contrabas, Felix Schlarmann drums
opgenomen: gedurende 2016
uitgebracht: april 2017
label: Dox Records
aantal stukken: 10
tijdsduur: 42’15
website: www.bruutmusic.com - www.doxrecords.com
door: Cyriel Pluimakers


Het kwartet BRUUT! speelt een aanstekelijke mix van jazz, rock, soul en boogaloo: souljazz. Op festivals worden ze veel gevraagd en hun - aantrekkelijk vormgegeven - cd’s verkopen als de bekende broodjes van de warme bakker. Hun stijl is qua vorm en inhoud ‘retro’, een concept dat ze zorgvuldig bewaken voor al hun artistieke uitingen.


Red Light Jazz Festival op Amsterdamse Wallen

28 mei - De gitaar staat centraal op de vierde editie van het Red Light Jazz Festival dat van 2 tot en met 4 juni gehouden wordt op dertig locaties op en rondom de Amsterdamse Wallen. Onder meer Jan Akkerman en Anton Goudsmit treden op.


Nationaal Jeugd Jazz Orkest volwassen bigband

CONCERTRECENSIE. Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Anton Goudsmit, Bimhuis 26 mei
beeld: Ruud Zinzen
door: Robert van der Padt

De vierde editie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) onder leiding van Martin Fondse vorig jaar, heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe samenwerkingen en bekendheid. Orkest en Fondse wonnen de Zilveren Notekraker 2016, maakten deel uit van de Three Nations Under One Groove en speelden onder andere bij DWDD en op het North Sea Jazz Festival. Afgelopen vrijdag trad een nieuwe lichting aan tijdens de première van de vijfde editie, nu met artistiek leider Anton Goudsmit.

  
Première Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Anton Goudsmit in Bimhuis.


Michaël Attias Quartet – Nerve Dance

CD-RECENSIE

Michaël Attias Quartet – Nerve Dance
bezetting: Michaël Attias altsaxofoon, Aruan Ortiz piano, John
Hébert bas, Nasheet Waits drums
opgenomen: 15 februari 2016, Trading 8’s, Paramus, New York
uitgebracht: 10 maart 2017
label: Clean Feed
aantal stukken: 11
tijdsduur: 67’32
website: www.michaelattias.com - www.cleanfeed-records.com
door: Georges Tonla BriquetHet openingsstuk van ‘Nerve Dance’ is veelbetekenend. Met ‘Dark Net’ ontspinnen de vier protagonisten een alsmaar donkerder en complexer labyrint. De luisteraar wordt verder en verder meegelokt in een wirwar van mogelijke richtingen. Zet je schrap om op de gezamenlijke klanken van het kwartet, met altsaxofonist Michaël Attias duidelijk als aanvoerder, te verdwalen in de onderbuik van de Amerikaanse jazzhoofdstad waar Parker, Coltrane en Coleman ooit de geloofsbrieven componeerden voor een nieuwe stijl.


New Cool Collective Big Band featuring Thierno Koite

CD-RECENSIE

New Cool Collective Big Band featuring Thierno Koite 
bezetting: Jelle Schouten, Joe Rivera, David Rockefeller, Randell
Heye trompet; Bart Lust, Frans Cornelissen, Kees Adolfsen,
Andre Pet trombone; Benjamin Herman, Miguel Martinez, Thierno
Koite, Wouter Schueler, Efraim Trujillo, Tini Thomsen saxofoons;
Rory Ronde gitaar; Willem Friede elektrische piano; Leslie López
bas; Joost Kroon drums; Jos de Haas, Frank van Dok percussie
opgenomen: 2016, Wisseloord Studio’s, Hilversum
uitgebracht: april 2017
label: Dox Records
aantal stukken: 10
tijdsduur: 49’44
website: www.newcoolcollective.com
door: Cyriel Pluimakers


Speciaal ter gelegenheid van het 20-jarige jubileum van het platenlabel Dox Records brengt de New Cool Collective Big Band een album uit met een speciale gast: de uit Senegal afkomstige saxofonist Thierno Koité, bekend van Orchestra Baobab.


Estafest komt maar moeizaam tot leven

CONCERTRECENSIE. Estafest, Paradox Tilburg, 19 mei 2017
beeld: Liesbeth Keder
door: Erno Elsinga

Gevuld met composities ontstaan vanuit een thema of improvisatie, bracht het onconventionele kwartet Estafest met ‘Bayachrimae’ recent zijn derde album uit. Opgenomen in Boedapest nam het drum- en basloze gezelschap vooraf ruim de tijd om de basis van de stukken van nuances en finesses te voorzien, als rijke voedingsbodem voor de live-uitvoeringen waarin de optelsom van de vier muzikale karakters moet leiden tot levendig collectief improvisatiespel.

  
Estafest met Jeroen van Vliet, Mete Erker, Anton Goudsmit en Oene van Geel in de Tilburgse Paradox.


Utrechtse saxofonist en bandleider Gijs Hendriks overleden

22 mei - Gisteravond overleed op 79-jarige leeftijd de bekende Utrechtse saxofonist, klarinettist, bandleider en componist Gijs Hendriks. Jarenlang vormde hij de spin van het Utrechtse jazzleven en hij stond aan de wieg van het SJU-Huis en de gelijknamige stichting.


Sanne Rambags wint Conservatorium Talent Award

21 mei - Sanne Rambags heeft zaterdag de Conservatorium Talent Award in Den Bosch gewonnen. De Brabantse zangeres liet acht mede-finalisten achter zich en streek met de winst een geldbedrag van vijfduizend euro op.


Muziek Misha Mengelberg leeft voort in Berlijn

CONCERTRECENSIE. ‘MULLET+ spielt MENGELBERG’. Aufsturz, Berlijn, 19 mei 2017 
beeld: Tristan Fuhrmann/Micha Knuth
door: David Cohen

Een ensemble onder leiding van saxofonist Tobias Delius speelde
in Berlijn muziek van Misha Mengelberg.Sinds een paar dagen is de Berlijnse zomer in al zijn hevigheid losgebroken. De uitbaters van de jazzclub ‘Aufsturz’ (de omgekeerde r in het clublogo staat in het Russisch, dat velen in de tijd van de DDR nog verplicht op school moesten leren, voor de klank ‘ja’, zodat men in het logo letterlijk ‘Aufstu-jazz’ kan lezen) verwachten voor deze avond weinig publiek. Maar wijlen Misha Mengelberg, aan wie de avond gewijd is, staat ook van gene zijde garant voor onverwachte ontwikkelingen.


Misha Mullov-Abbado – Cross-Platform Interchange

CD-RECENSIE

Misha Mullov-Abbado – Cross-Platform Interchange|
bezetting: Misha Mullov-Abbado contrabas, basgitaar; James
Davison trompet, flugelhorn; Matthew Herd altsaxofoon, Sam
Rapley tenorsaxofoon, klarinet; Liam Dunachie piano, Fender
Rhodes; Scott Chapman drums; Elad Neeman percussie
opgenomen: 14 & 15 oktober 2016, Fieldgate Studio, Wales
uitgebracht: 19 mei 2017
label: Edition
aantal stukken: 8
tijdsduur: 56’28
website: mishamullovabbado.com -  editionrecords.com
door: Georges Tonla Briquet


Met zijn debuut ‘New Ansonia’ (Edition, 2015) maakte Misha Mullov-Abbado een fel opgemerkte entree. De opvolger ‘Cross-Platform Interchange’ bevestigt de veelzijdige kwaliteiten van deze Londense bassist.


Herbie Hancock op nieuw Gronings festival Rockit

17 mei - In Groningen wordt op zaterdag 11 november Rockit gelanceerd. Een nieuw festival dat zich afspeelt op vijf podia van de Oosterpoort en een versmelting van genres en stijlen brengt. Herbie Hancock is een van de hoofdgasten.


Talenten strijden om Conservatorium Talent Award

17 mei - In Den Bosch strijden op zaterdag 20 mei negen studenten om de Conservatorium Talent Award. De jaarlijkse competitie is voor het eerst losgekoppeld van festival Jazz in Duketown dat plaats heeft van 2 tot en met 5 juni.


Willem Breuker Kollektief – Out of the Box

11-DELIGE CD-BOX

Willem Breuker Kollektief – Out of the Box
bezetting: o.a. Andy Altenfelder, Boy Raaijmakers trompet;
Bernard Hunnekink, Nico Nijholt trombone; Willem Breuker, Alex
Coke, Peter Barkema saxofoons; Henk de Jonge piano; Arjen
Gorter contrabas; Rob Verdurmen drums
opgenomen: 11 cd’s met live en studio-opnames 1970 - 2012
uitgebracht: maart 2017
label: BV HAAST
tijdsduur: circa 700 minuten
website: www.willembreukerkollektief.comwww.subdist.com
door: Cyriel Pluimakers


45 jaar lang speelde Willem Breuker (1944-2010) een hoofdrol in het Nederlandse muziekleven. Onvermoeibaar was hij als musicus, componist, arrangeur en organisator. Na zijn eerste muzikale experimenten, richtte hij in 1974 het Willem Breuker Kollektief op, een 10-mans formatie waarmee hij de hele wereld zou gaan afreizen. Hun muziek was een aanstekelijke mix van jazz, vrije improvisatie, hedendaags klassiek en circus- en theatermuziek. Typerend voor Breuker was dat hij niet dacht in hokjes, maar in artistieke mogelijkheden en vergezichten.


Vlaamse podia Warande en Singer gaan samen

15 mei - Vanaf september slaan de Vlaamse (jazz)podia De Warande en De Singer de handen in elkaar. Beide organisaties willen het aanbod van jazzconcerten in de regio Noorderkempen, grenzend aan Noord-Brabant, steviger op de jazzkaart zetten naast de drie grote steden Antwerpen, Brussel en Gent.


Chris Potter spiritueel en ademloos perfect

CONCERTRECENSIE. Chris Potter Quartet, TivoliVredenburg, Cloud Nine, Utrecht, 14 mei
beeld: Ron Beenen
door: Cyriel Pluimakers

In 1991 stonden er drie tenorsaxofonisten in de finale van de prestigieuze Amerikaanse Thelonious Monk Award: Joshua Redman, Eric Alexander en Chris Pottter. Redman won de hoofdprijs en had de meest geslaagde carrière. Maar Potter, die toen derde werd, is een blazer die meer avontuurlijk is aangelegd. 

  
Chris Potter Quartet gaf een weergaloos concert in TivoliVredenburg Utrecht. 


Manuel Valera Trio - The Seasons

CD-RECENSIE

Manuel Valera Trio - The Seasons
bezetting: Manuel Valera piano, E.J. Strickland drums, Hans Glawisching contrabas
opgenomen: 12 december 2016, Samurai Hotel Rec. Studios (NY)
uitgebracht: 27 maart 2017
label: Mavo Records
aantal stukken: 11
tijdsduur: 66’26
website: www.manuelvalera.com
door: Georges Tonla BriquetDat Manuel Valera zich in dezelfde kringen beweegt als Arturo Sandoval en Paquito D’Rivera is duidelijk hoorbaar. Maar hij trok tevens op met onder andere John Patitucci, Chris Potter en Mark Turner. In 2013 kreeg Valera een Grammy voor zijn ‘New Cuban Express’.


Programma ZeelandJazz divers en kleurrijk

13 mei - Met bands als Sons of Kemet, het Afrikaanse Orchestre Poly Rythmo de Cotonou en Eric Vloeimans Oliver’s Cinema, BRUUT! en Shirma Rouse biedt de tweede editie van ZeelandJazz een gevarieerd en kleurrijk programma. Het festival vindt plaats tijdens twee achtereenvolgende weekenden in Terneuzen (9 tot en met 11 juni) en Middelburg (16 tot en met 18 juni).


Chick Corea weinig geïnspireerd

CONCERTRECENSIE. Chick Corea, Eddie Gomez, Brian Blade. Concertgebouw A’dam, 10 mei
beeld: Ron Beenen
door: Cyriel Pluimakers

De 75-jarige Chick Corea is dit jaar Artist in Residence op North Sea Jazz en zal er optreden met zijn Elektric Band, met banjospeler Béla Fleck en het Trondheim Jazz Orchestra. Aan de vooravond van de Europese festivals maakt hij ook nog eens een tournee met zijn akoestische trio, een formatie die al decennialang een vaste waarde vormt in de actuele jazz.

 
Chick Corea met contrabassist Eddie Gomez en drummer Brian Blade in het Concertgebouw. 


Van Morrison en Charles Lloyd naar Jazz Middelheim

9 mei - Jazz Middelheim, het Antwerpse jazzfestival dat gehouden wordt van 3 tot en met 6 augustus heeft zijn programma compleet. Onder meer Van Morrison, Charles Lloyd en Bill Frisell staan op het programma.


Programma Music Meeting compleet

9 mei - Het Nijmeegse festival Music Meeting heeft alle namen rond. Met thema-avonden en talloze randactiviteiten wordt Park Brakkenstein van 3 tot en met 5 juni gevuld met muziek uit alle windstreken: van Colombia tot Estland en van Myanmar tot New York.


Festival Moers in trek bij Nederlanders

9 mei - Evenals de Belgische festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim trekt ook het Duitse Moers Festival vlakbij Venlo steeds meer Nederlanders. Het festival voor moderne en hedendaagse internationale jazz beleeft van 2 tot en met 5 juni zijn 46e editie met meer dan 25 concerten.


Jan Geijtenbeek – Boston Waltz

CD-RECENSIE

Jan Geijtenbeek – Boston Waltz
bezetting: Jan Geijtenbeek piano; Simón Willson contrabas; Lee Fish drums
opgenomen: 22 maart 2017, Wellspring Sound, Action (VS)
uitgebracht: 29 april 2017
label: eigen beheer
aantal stukken: 12
tijdsduur: 36’55
website: www.goatmusic.nl/jangeijtenbeek
door: Erno ElsingaJan Geijtenbeek zal niet bij iedereen meteen een bel doen rinkelen. Toch bracht de pianist al vier albums onder eigen naam uit en bereikte hij met zijn band Goatmusic de finale van de Keep an Eye Jazz Award. Voor ‘Boston Waltz’ toog de Ermeloër naar de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts waar hij de studio in trok met Berklee-alumni Simón Willson op contrabas en drummer Lee Fish.


Present is Present nieuw improvisatiefestival Amsterdam

7 mei - Amsterdam heeft er met Present is Present een nieuw improvisatiefestival bij. Een achtdaags evenement dat zich afspeelt van 12 tot en met 19 mei op negen locaties en de rijke en diverse hoogtepunten toont van de creatieve muziekscene in de hoofdstad.


inJazz presenteert 30 bands aan publiek en belanghebbenden

6 mei - Het jaarlijkse netwerkevenement inJazz in Rotterdam (voorheen Jazzdag) presenteert op 22 en 23 juni dertig bands aan publiek en belanghebbenden. De presentaties vinden in de avond plaats, op de vrijdag worden de traditionele paneldiscussies gehouden.


Tien genomineerden voor Edison Jazzism Publieksprijs 2017

5 mei - De tien genomineerden voor de begerenswaardige Edison Jazzism Publieksprijs 2017 zijn bekend. Het zijn wederom albums waarop jazz op verschillende wijze wordt benadert. Stemmen kan vanaf heden tot en met 31 mei. De winnaar wordt tijdens het Edison Gala in Rotterdam op vrijdag 30 juni bekendgemaakt.


Avishai Cohen – Cross My Palm With Silver

CD-RECENSIE

Avishai Cohen – Cross My Palm With Silver
bezetting: Avishai Cohen trompet; Yonathan Avishai piano; Barak Mori contrabas; Nasheet Waits drums
opgenomen: september 2016, Studios La Buissonne (FR)
uitgebracht: 27 mei 2017
label: ECM
aantal stukken: 5
tijdsduur: 38’41
website: www.avishaicohenmusic.com - www.ecmrecords.com
door: Erno ElsingaSinds zijn debuut in 2003 voor Fresh Sound is Avishai Cohen uitgegroeid tot een van de toonaangevendste trompettisten van deze tijd. Met ‘Into the Silence’ verscheen vorig jaar zijn eerste album voor ECM en ook ‘Cross My Palm With Silver’ kwam tot stand onder de hoede van de befaamde producer en label-eigenaar Manfred Eicher.


Jimmy Halperin with Pal Nyberg Trio – Live at A-trane - Berlin

CD-RECENSIE

Jimmy Halperin with Pal Nyberg Trio – Live at A-trane - Berlin

bezetting: Jimmy Halperin tenorsaxofoon, Pål Nyberg gitaar, Robert Erlandsson contrabas, Andreas Fryland drums
opgenomen: 24 en 25 juli 2016, Jazz Club A-trane, Berlijn
uitgebracht: januari 2017
label: Klangverk Recordings
aantal stukken: 8
tijdsduur: 53’00
website: www.palnybergmusic.com - www.klangverk.com
door: Cyriel PluimakersDe Amerikaanse tenorsaxofonist Jimmy Halperin (1958) is een echte leerling uit de school van de legendarische Lennie Tristano (1919-1978). Zijn spel refereert rechtstreeks aan dat van Warne Marsh en Lee Konitz: een étude-achtige toon op zijn instrument gecombineerd met lineaire improvisaties. Muziek die minstens net zoveel aan jazz doet denken als aan JS Bach.


Genomineerden Edison jazz en world bekend

1 mei - Reinier Baas, Dominic J. Marshall en de band Marutyri zijn genomineerd voor de Edison Jazz Nationaal. Ook in de overige categorieën werden de genomineerden bekendgemaakt. De Edisons worden uitgereikt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, op vrijdag 30 juni tijdens Edison Jazz/World 2017.