CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com 

Brad Mehldau maakt van alle muziek zijn eigen ding

CONCERTRECENSIE. De Warande, Turnhout, Brad Mehldau Trio, met Larry Grenadier en Jeff Ballard, 25 februari 2006
beeld: Jos L. Knaepen
door: Erno Elsinga

 
Brad Mehldau Trio gaf een imponerend concert in Turnhout

Of het nu het vanavond uitgevoerde werk van John Coltrane, Cole Porter, Ray Noble, of het werk van Radiohead, Chris Cheek, Nick Drake, of werk van de Braziliaanse componist Chico Buarke betreft, Brad Mehldau vertaalt composities van alle tijden naar een geheel eigen visie.


De kleurrijke composities van Amina Figarova

INTERVIEW
door: Mischa Andriessen
Amina Figarova wil na Amerika ook Nederland en België veroveren. Foto © Jos Knaepen.


In 2005 heeft Munich Records maar liefst twee cd’s en een DVD van Amina Figarova en haar septet uitgebracht. De begin 2005 verschenen cd ‘Come escape with me’ stond vijftien weken in de Amerikaanse jazzhitlijsten en bereikte in de airplay charts van het gerenommeerde jazzweek zelfs de zevende plaats. Toch zijn Amina en haar Vlaams/Nederlandse band zowel in Nederland als in België relatief onbekend.


Lage Lund, een Noorse muzikant in New York

INTERVIEW
door: Erno Elsinga
Op 19 september 2005 won de Noorse gitarist Lage Lund de prestigieuze Monk Guitar Award. De jury over Lund: "Sommige spelers waren charismatisch en speelden goed. Maar naar onze smaak was het allemaal niet erg muzikaal. Lage is niet flashy. Hij is gewoon muziek en soul, daar waren we het allemaal over eens. Hij heeft een geweldige toon, en interpreteert goed. Een van de dingen die we goed aan hem vonden is dat wanneer hij zijn melodieën speelde, hij deze niet verfraaide of versierde maar er trouw aan bleef.” Lage Lund won met deze prijs 20 duizend dollar en studeerde aan de Berklee College of Music in Boston. Maar dat is alles wat we tot nu toe over hem weten. We zochten contact en hadden per e-mail een interview met Lund.